iA


Presentació dels reportatges ‘Després de la pau’

by Oriol Andres Gallart. Average Reading Time: almost 3 minutes.

La sèrie de reportatges ‘Bòsnia, Argentina, Guatemala, Ruanda, Sud-àfrica, Líban, Cambodja… DESPRÉS DE LA PAU’ pretén explicar i confrontar els diferents camins cap a la pau que han viscut països que van patir greus conflictes interns durant la segona meitat del segle XX. Ja tenim a punt els dos primers capítols de la sèrie, un sobre el cas de Bòsnia i l’altre sobre el Líban, de 30 minuts casdascun. Aquí hi podeu trobar el calendari de projeccions.

Tal com us anunciàvem l’altre dia, aquí teniu el calendari de presentacions a Catalunya dels dos primers capítols de la sèrie de reportatges ‘Després de la Pau’: sobre els casos de Bòsnia i del Líban, realitzats per l’Associació de Periodisme Fora de Quadre i Contrast. Com estem organitzant noves presentacions a partir de gener, us anirem informant de les noves dates i localitzacions.

A SANT FELIU DE LLOBREGAT

25 de novembre. 20.00h. CineBaix (www.cinebaix.com) (c/Joan Batllori, 21, al costat de l’estació de Renfe de Sant Feliu)

A BARCELONA

28 de novembre. 19h. Col·legi de Periodistes (Rambla Catalunya, 10) (Només per a periodistes i entitats de pau. Per assistir-hi cal confirmar assistència a picazo@contrast.es)

14 de desembre. 20.30h. Espai Fontana (Gran de Gràcia, 190)

19 de gener. 20.30h. Ateneu Popular de Nou Barris (c/ Portlligat, 10)

A LA UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA

15 de desembre. 12.30h. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Facultat de Ciències de la Comunicació. Aula Magna. Campus Bellaterra.

* Es faran més projeccions durant el mes de gener a València, Igualada, Santa Coloma de Gramenet, Manresa i, a l’estranger: Berlin, Sarajevo i Beirut.

La sèrie de reportatges “Bòsnia, Argentina, Guatemala, Ruanda, Sud-àfrica, Líban, Cambodja… DESPRÉS DE LA PAU” pretén explicar i confrontar els diferents camins cap a la pau que han viscut països que van patir greus conflictes interns durant la segona meitat del segle XX. Parlem d’una pau entesa no només com absència de guerra, sinó de forma global, una pau positiva en què no existeix la violència directa però tampoc la violència estructural i cultural. Els mitjans de comunicació cobreixen, i molt, les guerres, però la majoria s’obliden de cobrir les paus.

Els  reportatges –de moment, només Bòsnia i Líban- analitzen els casos de la rehabilitació postbèl·lica, memòria i reconciliació comunitària duts a terme en països tan diferents i complexos com ara Bòsnia o el Líban. Són països que han patit violències internes cruels i sagnants durant els darrers 30 anys, i que exploren actualment el seu camí cap a la pau. Volem esbrinar quin camí han seguit, sense jutjar-los, però sí comparant les experiències.

Els dos primers capítols, de 30 minuts cadascun, se centren en reflexionar sobre els processos iniciats a Bòsnia i el Líban arran de la firma dels acords de pau. Investigadors sobre el conflicte, activistes per la pau i la reconciliació, víctimes de la violència, juristes i educadors bosnians i libanesos expliquen què s’ha fet i què no s’ha fet després de la pau.

Aquests dos primers capítols estan finançats per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i compten amb el suport també de la Fundació Quepo.

No comments on ‘Presentació dels reportatges ‘Després de la pau’’

Leave a Reply