iA


Ziztadak/Tábanos: bona acollida a Donosti

by Gemma Garcia Fabrega. Average Reading Time: almost 2 minutes.

Howard Zinn va precisar que no només hi havia guerra sinó resistència a la guerra, no només injustícia sinó rebel·lió enfront la injustícia, no només egoisme sinó entrega personal, no només silenci davant la tirania sinó desafiament, no només insensibilitat sinó comprensió. Històries de resistència, rebel·lió, entrega personal, desafiament i comprensió són les que recull el documental Ziztadak/Tábanos, presentat amb bona acollida a Donosti el 24 d’abril.

L’equip del documental Ziztadak/Tábanos hem volgut recuperar històries que formen part de la resistència, la rebel·lió, l’entrega personal, el desafiament i la comprensió. El vàrem presentar fa poc més d’una setmana, en el marc del Festival de Cine i Drets Humans de Donostia, al Teatre Victoria Eugenia davant d’unes 400 persones. Era passat dimarts 24 d’abril i feia ben poc que tant el Ministeri d’interior del Govern espanyol com el Conseller d’Interior de Catalunya anunciaven reformes i mesures amb la intenció de criminalitzar els actes de resistència passiva, assentades incloses, inclús enllaçar-se pels braços. Des de Ziztadak-Tábanos, quan recuperem algunes de les accions no violentes i de desobediència civil al País Basc, reivindiquem que l’acció no violenta de desobediència és una forma de protesta legítima i imprescindible per a la transformació social. I com deia el filòsof i sociòleg Jürgen Habermas, la resposta que l’Estat dóna a la desobediència civil és la prova de foc de la maduresa democràtica. Jutgeu vosaltres mateixos la democràcia.

Igor Ahedo, veí del barri de Rekalde on va créixer el centre social okupat Kukutza, va acompanyar-nos durant la roda de premsa. L’endemà, Mabel Cañada, que va ser membre de Solidari@s con Itoiz, va presentar amb membres de l’equip el documental.

Podeu consultar la presència del documental als mitjans de comunicació del País Basc:

http://www.noticiasdegipuzkoa.com/2012/04/24/ocio-y-cultura/cultura/apologia-de-la-no-violencia

http://noticiasdegipuzkoa.com/2012/04/24/ocio-y-cultura/cultura/tabanos-desobedientes-39ziztadak-tabanos39

http://www.diariovasco.com/v/20120424/cultura/decadas-acciones-violentas-20120424.html

http://paperekoa.berria.info/plaza/2012-04-24/030/001/Desobedientzia_ziztatzaileak.htm

http://www.gara.net/paperezkoa/20120424/336636/es/Ziztadak-Tabanos-desobediencia-civil-Euskal-Herria

No comments on ‘Ziztadak/Tábanos: bona acollida a Donosti’

Leave a Reply