iA


La pau neoliberal

by Iolanda Parra. Average Reading Time: less than a minute.

Les ciències socials i els mitjans de comunicació han dedicat hores, pàgines i esforços a estudiar els conflictes i la violència. Sempre és més fàcil estudiar l’esclat de la guerra que el contínuum pla, lent i complex de la pau. Per això cal aturar-se a estudiar les estratègies, els mecanismes i els factors complexos de la construcció de pau. La pau és neutral? És bona en si mateixa? És cert que la ‘pau’ i l’acció de ‘peacebuilding’ actuals són un invent occidental posterior a la Segona Guerra Mundial? Podríem dir que la construcció de pau impulsada per l’ONU, els Estats Units o la Unió Europea al món s’està fent servir com un instrument per imposar el sistema econòmic neoliberal? A Bagdad o a Rwanda, a Txetxènia o a Sri Lanka, a Palestina o a Colòmbia, quina pau ens ofereixen?

Aquest és el principi de l’article publicat per Iolanda Parra al setmanari Directa basat en la seva recerca sobre la relació entre el neoliberalisme i els programes de construcció de pau.

Podeu llegir la versió completa en aquest enllaç.

One comment on ‘La pau neoliberal’

  1. [...] i antropòloga, publica un articulàs sobre el concepte “Pau Neoliberal” d’obligada lectura. http://www.contrast.es/ca/blog/la-pau-neoliberal/   Comença així: “És cert que la ‘pau’ i l’acció de ‘peacebuilding’ actuals són un [...]

Leave a Reply