iA


El documental Ziztadak/Tábanos, a la Filmoteca

by Gemma Garcia Fabrega. Average Reading Time: about a minute.

El proper dimarts 15 de gener es projecta el documental Ziztadak-Tábanos a la Filmoteca de Catalunya. La pel·lícula, produïda per Bidea Helburu i Fora de Quadre i dirigida per Oriol Andrés, Carlos Castro i Gemma Garcia, relata diverses lluites al País Basc que durant dècades s’han dotat de l’acció no violenta i desobedient per defensar el territori, la cultura, la sobirania, el drets humans i per construir una societat desmilitaritzada.

ZIZTADAK / TÁBANOS TRAILER from Fora de Quadre on Vimeo.

El 1963, Martin Luther King escrivia des de la presó de Birmingham: “Hem de comprendre la necessitat de tàvecs no violents creadors d’una tensió social”. Molts d’aquests tàvecs del País Basc han tornat als llocs emblemàtics de les seves lluites per explicar in situ com van ser, en què van resultar i per aportar reflexions sobre l’activisme noviolent.

El documental es va estrenar al Festival de Cinema i Drets Humans de Donostia el passat mes d’abril i des d’aleshores, Bidea Helburu l’ha presentat a nombrosos espais, ateneus, centres socials, universitats i jornades d’arreu del País Basc. Fins i tot s’ha projectat en dues ocasions a Madrid, amb Ecologistes en Acció i la revista Diagonal. Ara aterra a la Filmoteca.

La presentació, organitzada per l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), comptarà amb Mabel Cañada, cofundadora del projecte comunitari d’ecoaldea Lakabe i amb una llarga trajectòria als moviments socials, especialment en la lluita contra la presa d’Itoiz.

CONVOCATÒRIA:
Dimarts 15 de gener
A les 18.30h
Filmoteca de Catalunya: Plaça Salvador Seguí, 1-9 (Barcelona)

IMPORTANT: Nombre limitat d’invitacions per a les persones que confirmin assistència a: activitats.icip@gencat.cat o 935544282

No comments on ‘El documental Ziztadak/Tábanos, a la Filmoteca’

Leave a Reply