iA


‘L’antídot de la soledat’, Premi Montserrat Roig

by Carles Castro. Average Reading Time: about a minute.

Quin és l’impacte de la soledat en la salut de les dones grans de Barcelona? Quina és la resposta social que s’està donant a aquest fenomen? S’estima que el 2030, 1 de cada 3 barcelonins serà major de 60 anys. Com afronta la ciutat el repte del canvi demogràfic i l’envelliment? ‘L’antídot de la soledat’ és un webdoc, produït per Contrast, que mira de respondre aquestes preguntes a través de dues dones: La Benita i la Carmen.

La Benita és del Gòtic, un dels barris amb major percentatge de persones grans soles en relació al total de persones grans, i la Carmen, de Roquetes, un dels barris amb més acció comunitària en salut. A partir del seu relat, el webdoc radiografia el fenomen de la soledat entre les dones grans de Barcelona, fent buidatge de dades i entrevistant professionals i experts en la matèria de diverses institucions públiques. ‘L’antídot de la soledat’ també explora el grau d’aplicació i resultats de la prescripció social als centres de salut de la ciutat, així com l’impacte de l’acció comunitària (entesa com aquella que aborda els factors col·lectius i relacionals que afecten les condicions de vida de la població: estils de vida, xarxa social, condicions socioeconòmiques, polítiques i culturals, des de la participació de la comunitat i els agents presents en un territori) en la millora de la salut mental de la població femenina de Barcelona major de 65 anys.

L’antídot de la soledat’ ha estat possible gràcies al Premi Montserrat Roig amb què va ser guardonat el 2018 en la categoria ‘Promoció de la investigació periodística en l’àmbit del benestar social a Barcelona’. Podeu veure’l aquí.

No comments on ‘‘L’antídot de la soledat’, Premi Montserrat Roig’

Leave a Reply