iA


FentiPensant Justícia Global

by Carles Castro. Average Reading Time: about a minute.

‘Diàlegs per a la justícia global’ s’emmarca dins el projecte de Lafede.cat ‘Fentipensant la Justícia Global’. Entitats del tercer sector s’asseuen per compartir la seva visió sobre un “terme dinàmic i en construcció”. Des de Contrast hem participat amb la gravació i edició d’un vídeo que acompanya les reflexions de diferents persones de l’àmbit acadèmic entorn l’educació per a la ciutadania global, l’ecofeminisme, la governabilitat, les polítiques migratòries o la pau. Per conèixer més podeu visitar la pàgina http://lafede.cat/fentipensant-justiciaglobal/

Quan el gener del 2013 les tres federacions catalanes d’ONG decideixen fusionar-se sota el paraigua de Lafede.cat s’autodenominen ‘organitzacions per a la justícia global’. Des de llavors les més de 100 organitzacions que engloba Lafede.cat han treballat en un procés per a definir un marc teòric que defineixi i expliqui la seva tasca per la pau, els drets humans i la cooperació internacional. Així naixia el 2015 el document ‘Treballar per la justícia global en un món global’, “una primera guia pe al diàleg i el treball conjunt”.

És en aquest marc en el qual s’inscriu ‘Fentipensant la Justícia Global’ i el vídeo ‘Diàlegs’ realitzat per Contrast. En l’audiovisual, una desena d’entitats federades (Oxfam Intermón, la Lliga dels Drets dels Pobles, SUDS, SOS Racisme, Cristianisme i Justícia, Centre Delàs, Amnistia Internacional, Sonrisas de Bombay i Fundació Proide) dialoguen entorn un concepte ampli, canviant i complex sobre el qual se sustenta el treball quotidià d’aquestes organitzacions.

No comments on ‘FentiPensant Justícia Global’

Leave a Reply