iA


El documental Ziztadak/Tábanos, a Lavapiés

by Oriol Andres Gallart. Average Reading Time: about a minute.

El documental Ziztadak/Tábanos produït per Bidea Helburu i l’Associació de Periodisme Fora de Quadre i dirigit pels membres de Contrast Gemma Garcia, Carlos Castro i Oriol Andrés ha estat seleccionada a la Mostra de Cinema de Lavapiés, a Madrid. El proper dissabte 22 de juny, a les 19.30h, la pel·lícula es projecta al Centre Social Autogestionat La Eskalera Karakola.

ZIZTADAK / TÁBANOS TRAILER from Fora de Quadre on Vimeo.

La Mostra del barri madrileny de Lavapiés celebra la desena edició. Deu anys difonent documentals, pel·lícules i curtmetratges entre veïns i veïnes, de Lavapiés i altres barris. Mantenen un doble objectiu: difondre la cultura lliurement i fomentar espais de trobada del veïnat. Es tracta d’una mostra que projecta bàsicament treballs sota llicències lliures, tot i que també s’hi poden veure films comercials amb llicència propietària, però mai paguen res en concepte de lloguer. Fins i tot, faciliten al seu web, un petit manual sobre llicències lliures.

No compten amb cap subvenció pública, ni patrocinadors privats. Celebren una festa anual i amb el que recullen, paguen els programes de mà, el cartell i altres. Enguany, s’hi projecten documentals com El Milagro de San Carlos de Borromeo, sobre el treball comunitari que es realitza des de la parròquia d’Entrevías, Tous au Larzac, sobre la lluita contra l’ampliació d’un camp militar, o Setenta y dos horas. Autonomía Obrera en la Barcelona de los sesenta. Entre tants altres.

No comments on ‘El documental Ziztadak/Tábanos, a Lavapiés’

Leave a Reply