iA


Calais, donde los migrantes esperan

by Iolanda Parra. Average Reading Time: less than a minute.

Centenares de migrantes africanos y asiáticos se concentran en la ciudad portuaria de Calais, en la costa norte de Francia, intenando llegar al Reino Unido por mar o cruzando el eurotúnel. Dos miembros de Contrast pasaron alli tres días pocas semanas antes del primer aniversario del desalojo ordenado por Sarkozy.

Actualmente, la ley bautizada como ‘Delito de solidaridad’, contempla hasta cinco años de cárcel y una multa de 30.000 para aquellos que ayuden a los migrantes. Los representantes de las diferentes ong expresan en este reportaje, publicado en el suplemento dominical de El Punt y Avui, su opinión ante las dificultades que imponen las leyes y el gobierno francés.

2 comments on ‘Calais, donde los migrantes esperan’

 1. lourdes pàrra escrigué:

  M’ha agradat molt l’article. La veritat és que no coneixia en profunditat el que està passant aquí al costat.

  Sóc metge, col.laboro amb ONG, i, he recorregut llargues distàncies per ser solidària. Em sento tonta.

  La pregunta és: Com puc ajudar?

 2. Lourdes! Tres cosetes!

  1) Sobre el viatjar i les ganes de canviar les coses, a CanalSolidari.org hem fet un vídeo didàctic que et pot interessar i animar:
  http://www.canalsolidari.org/noticia/viatjar-al-sud-en-clau-de-solidaritat-com-durant-quants-dies-per-que/23675

  2) A hacesfalta.org trobaràs desenes d’ofertes de voluntariat per col·laborar amb entitats d’aquí que necessiten de gent com tu en diversos àmbits socials. És un portal immens, no te l’acabes ;)

  3) Seguint l’actualitat de CanalSolidari.org t’assabentaràs de la feina feta per organitzacions aquí i allà. Sempre mirem de donar claus per passar a l’acció i que no ens domini el pessimisme o el no saber què fer. Dóna-li un cop d’ull al portal, s’hi tracten molts temes, des d’immigració fins a medi ambient, cooperació, drets humans, discapacitat, etc. Allà també podràs consultar la Guia d’ONG i buscar la que més s’escaigui als teus interessos.

  No et sentis tonta, dona, només cal trobar el lloc adequat. Amb les ganes de col·laborar per canviar les coses ja tenim mig camí fet!

  Abraçades i salut, espero que et sigui d’utilitat tot plegat!

Leave a Reply