iA


Iniciem el rodatge de ‘Globalitzant Resistències’

by Carles Castro. Average Reading Time: about a minute.

El documental, un dels guanyadors de la Beca Devreporter, mira de deixar al descobert dues grans trames d’interessos i complicitats (de signe contrari) al voltant de l’assassinat de l’ambientalista i defensora dels drets humans hondurenya Berta Cáceres: d’una banda, la cadena empresarial i financera que participa en el projecte hidroelèctric d’Agua Zarca; d’altra banda, la xarxa de solidaritat i moviments socials teixida a diversos països d’Europa per reclamar justícia.

‘Globalitzant Resistències’ viatjarà a Hondures, Munich, Amsterdam i Barcelona per posar el focus en aquests dos entramats, sovint opacats per una cobertura informativa centrada en l’assassinat i victimització de les comunitats indígenes afectades per projectes similars a tota l’Amèrica Llatina. El projecte pretén evidenciar tant la implicació indirecta d’una gran diversitat d’actors econòmics, aparentment allunyats de l’acció, com les estratègies que permeten a la ciutadania enfrontar les vulneracions dels drets humans vinculades a grans projectes empresarials.

 Les Beques DevReporter

La Beca Devreporter és una iniciativa de Lafede.cat. En aquesta tercera edició (2018) s’emmarca dins el projecte europeu ‘Frame, voice, report!’, fruit d’un consorci liderat per la plataforma CISU (Dinamarca) que compta amb la participació d’organitzacions de segon nivell de diversos països i regions: RESACOOP (Rhône-Alpes, França), COP (Piemont, Itàlia), KEPA(Finlàndia), 11.11.11 (Flandes, Bèlgica), la fundació Wilde Ganzen (Països Baixos) i Lafede.cat. En aquesta edició es continua comptant amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

No comments on ‘Iniciem el rodatge de ‘Globalitzant Resistències’’

Leave a Reply