iA


‘El viatge de Kalilu’, al Latituds del Canal 33

by Oriol Andres Gallart. Average Reading Time: about a minute.

La darrera producció de Contrast de la mà de Miquel Carrillo de Laszlo Topanich Films, narra la història d’en Kalilu Jammeh, un jove desocupat de Gàmbia que va emigrar a Europa a través del ‘back way’. Després d’uns anys establert a Catalunya, en Kalilu decideix desfer el camí per fer tornar a la vida el poble on va néixer i així poder oferir un futur a altres joves gambians. El documental de 30 minuts, estrenat el passat dia 25 d’octubre ja està disponible a TV3 A la carta.

L’experiència del viatge va ser molt traumàtica, i en Kalilu va decidir escriure un llibre i intentar convèncer altres joves com ell de quedar-se als seus pobles i ciutats, a l’Àfrica. “Sense africans, no hi ha cap futur per al continent”, i en Kalilu va decidir crear la seva ONG per fer ressorgir Jirong, un petit poble que va ser abandonat fa més de quaranta anys.

Després d’anys de feina i projectes de cooperació internacional, gràcies al suport de Sant Pere de Ribes i d’altres municipis, aquell poblat torna a tenir famílies que conreen la terra, canalla que va a escola i gent que no ha de marxar per tenir l’atenció bàsica de salut. Tot i que la vida ha tornat al poble, la comunitat ha d’afrontar diferents reptes per fer sostenible el futur de la vila.

‘El viatge de Kalilu. Emigrar o construir l’Àfrica’ és un documental de Laszlo Topanich Films i Contrast, que té el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Kalilu Jammeh.

No comments on ‘‘El viatge de Kalilu’, al Latituds del Canal 33’

Leave a Reply