iA


Contrast rep el Premi Montserrat Roig de periodisme social

by Oriol Andres Gallart. Average Reading Time: about a minute.

Contrast va rebre el passat mes d’abril de 2018 un dels Premis Montserrat Roig de periodisme i comunicació social en concret en la categoria Promoció de la investigació periodística en l’àmbit del benestar social a Barcelona pel seu projecte ‘L’antídot de la soledat’. El treball, actualment en fase de producció, vol indagar en la manera com l’acció comunitària s’ha convertit en els darrers anys en una eina fonamental per a la millora de la salut mental de la població femenina envellida de Barcelona.

Enguany era la primera vegada que l’Ajuntament de Barcelona lliurava els Premis Montserrat Roig. Els guardons suposen l’actualització del que fins ara era el Premi del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS). El jurat va destacar de ‘L’antídot de la soledat’ “la voluntat de donar veu a persones que normalment no en tenen, l’esforç d’investigació pròpia, el tractament contextualitzat i la sensibilitat social”.

El projecte pretén investigar el grau d’aplicació i resultats de la prescripció social als centres de salut de la ciutat, així com l’impacte de l’acció comunitària en la millora de la salut mental de la població femenina de Barcelona major de 65 anys. La investigació se centrarà en dos barris: Ciutat Vella i Nou Barris. Ciutat Vella, perquè és el districte que presenta un major percentatge de persones grans soles en relació a totes les persones grans, arribant, en el grup de persones majors de 85 anys al 43,9%; Nou Barris, perquè sovint és presentat com un exemple de treball comunitari en salut. El resultat serà un webdoc que veurà la llum durant la primavera de 2019.

A més de Contrast, els Premis Montserrat Roig van reconèixer també en la categoria de Periodisme social el dossier de Crític ‘Feminisme(s)’ coordinat per Laura Aznar i Laia Soldevila, en la categoria de Comunicació social la ‘Campanya Casa nostra, casa vostra’ de l’Associació pel refugi Casa nostra, casa vostra i la trajectòria de la ‘Revista Carrer’ de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) amb el Premi especial del jurat.

No comments on ‘Contrast rep el Premi Montserrat Roig de periodisme social’

Leave a Reply