iA


Ciutats Vivibles. Des de la diversitat que les habita

by Oriol Andres Gallart. Average Reading Time: about a minute.

Entrepobles i Contrast van presentar el passat mes de maig als cinemes Verdi el documental ‘Ciutats Vivibles’ (58′). La pel·lícula teixeix la veu i experiències de diverses dones i col·lectius del territori per a mostrar un mirall fragmentari del que pot ser una ciutat vivible per a totes i tots. Des de la mirada feminista. Una ciutat vivible més enllà de l’urbanisme on la salut, les emocions, la diversitat i les relacions són elements claus de la construcció de ciutadania. On la vida és al centre. ‘Ciutats Vivibles’ es podrà veure aquesta tardor a diferents espais i sales de tot Catalunya.

El patriarcat ha impregnat tradicionalment tots els àmbits de la vida social i económica. I l’urbanisme no ha estat cap excepció. L’urbanisme no només entès com la construcció física de la ciutat sino també com la construcció simbólica i de vida en comunitat. Sota aquesta premisa el documental ‘Ciutats Vivibles: des de la diversitat que les habita’, ideat i produit per Entrepobles i realitzat per Contrast, reflexiona sobre la ciutat des d’una perspectiva feminista.

El documental (disponible a Youtube) és el fruit d’un treball complex en el que s’interseccionen col·lectius i mirades. La narració acompanya diferents trobades de dones en el marc de la construcció d’un projecte homònim en el que Entrepobles ha treballat durant els dos darrers anys. Al llarg de cinc ‘capítols’ , ‘Ciutats Vivibles’ preten posar sobre la taula diferents debats que giren al voltant del naixement de les nostres ciutats tal i com les coneixem ara, la diversitat de persones que l’habiten, els espais de relació i les xarxes, la salut i la ciutat genealògica.

El projecte ha comptat amb la col·laboració de Caps, Col·lectiu Punt6, Territoris Oblidats, Lahas, IGOP, AVV Poblenou, AVV Noubarris, FAVB, Grup de dones de La Bisbal, Colors de Ponent i la CAF de Dones de Vilafranca del Penedès, entre d’altres. Si voleu programar un visionat o un cine-fòrum, escriviu a ciutatsvivibles@entrepobles.org.

No comments on ‘Ciutats Vivibles. Des de la diversitat que les habita’

Leave a Reply