iA


Barcelona, ciutat d’acollida

by Oriol Andres Gallart. Average Reading Time: about a minute.

La mobilització de la població civil en els darrers mesos està empenyent les institucions a iniciar l’acollida de persones que fugen de la guerra i la pobresa a diferents llocs del món. ‘Barcelona, ciutat d’acollida’ és un projecte del CIEMEN que pretén posar llum a les causes de les migracions en tres casos concrets (Síria, Kurdistan i l’Iraq) i conèixer alguns dels seus protagonistes. Persones que Barcelona ha acollit en la recerca d’una vida digna.


A ‘Barcelona, ciutat d’acollida’, Contrast i col·labora amb la gravació i l’edició de trobades entre persones del món cultural, del tercer sector o de la política i persones refugiades. Els diàlegs giren al voltant de les experiències en primera persona: la fugida, el camí, l’acollida i els seus reptes i el futur. Kurdistan, Síria i Iraq són els tres casos en els quals se centra la web del projecte per explicar situacions que es repeteixen arreu i ens fan reflexionar sobre el passat a casa nostra.

La pàgina web que ha engegat el CIEMEN per a l’ocasió reuneix a més d’informació pràctica, diferents recursos i maneres de col·laborar perquè els ciutadans es facin partícips de l’acollida. El projecte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

No comments on ‘Barcelona, ciutat d’acollida’

Leave a Reply